Om Arne Nordlie

Vår historie starter i 1840 årene hos J. Tostrup i Oslo. Da St.Olavs orden ble opprettet i 1848 ble de emaljerte ordenstegn utført her. Det ble en nasjonal seier da det viste seg at håndtverkerne hos J. Tostrup mestret dette krevende håndverket. Produksjonen som tidligere ble utført i Sverige ble nå overtatt av J. Tostrups' verksted i 1883. Her jobbet sløvgravør Karl Nordlie. Senere ble dette også arbeidsplassen til hans sønn Arne Nordlie.

Arne Nordlie sluttet hos J. Tostrup og startet sin egen bedrift ”Gullsmed Arne Nordlie”, med 10 ansatte i 1946. Verkstedet lå flott til i Victoria terrasse i Oslo. Arne Nordlie var mer en kunstner enn en forretningsmann. Han elsket å være kreativ og brukte blant annet flere år av livet sitt på å lage en evighetsmaskin, som naturlig nok ikke så verdens lys. 

 
 

Nr. 27

Som gullsmed lyktes han bedre. Nr. 27 i rekken av smykker Arne Nordlie laget var et lite hjerte til barn i sølv og emalje. Dette skulle vise seg å bli starten på vår kolleksjon av barnesmykker: Pia&Per. Hjertet har vi beholdt i kolleksjonen og er til dags dato vårt mest solgt smykke.

Kreativitet i seg selv kunne ikke drive en bedrift og etter noen gode år begynte det å gå nedover med virksomheten. Årsaken til det var først og fremst at emaljesmykker, selve grunnstenen i Arne Nordlies produksjon, forsvant ut av motebildet utover på 70-tallet.

I 1969 tok Arne Nordlies sønn, Per Arne Nordlie, over bedriften som på det tidpunktet hadde store markedsmessige utfordringer. Det ble derfor tatt en avgjørelse om å smelte om 40 kg sølvsmykker med glassemalje. Emaljens tid syntes og være over og bedriften begynte satse mer på smykker i gull og sølv til dame og herre. Likevel holdt den lille barnekolleksjonen med emaljesmykker stand, og siden er den supplert med nye smykker, nye former og nye farger. De emaljerte barnesmykkene er blitt en suksess og i dag levere Arne Nordlie et bredt utvalg smykker til barn og voksne i gull, sølv og emalje.

 

Arne Nordlie AS | Sætreskogveien 4 | 1415 Oppegård | telefon 23 24 65 30 | fax 23 24 65 31 | ordre@nordlie.no. Designet av Recent.